Ajuntament de la Cellera de Ter – Av. Montserrat 20 – 17165 La Cellera de ter

Ajuntament de la Cellera de Ter – 972 421902

LA CELLERA INFORMACIÓ
2 premis per l'Ajuntament
18 de Maig de 2021
LA CELLERA INFORMACIÓ
2 premis per l'Ajuntament
18 de Maig de 2021

Ara fa pocs dies us anunciàvem que l’Ajuntament de la Cellera de Ter havia obtingut el segell infoparticipa, un Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local  que és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de les webs locals, avaluen la informació pública dels ens locals des de la perspectiva que aquesta permeti a la ciutadania conèixer quins són els seus representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació tenen al seu abast. Si no vàreu llegir la notícia podeu clicar (Aquí) per anar a aquesta informació.

El nostre Alcalde, en Xavier Boïgues, el dia 10 de maig es va desplaçar a la (UAB) per recollir el premi juntament amb 134 administracions més. A Catalunya hi ha 947 ajuntaments i només 121 superen el llindar mínim de transparència que dóna accés al Segell, això significa només el 12,8% dels consistoris catalans.

Per altra part, aquesta setmana, l’ACM (Associació Catalana de Municipis) ha premiat tres iniciatives municipals de repoblació i arrelament al territori, entre els quals es troba el projecte presentat per la Cellera de Ter: Creació d’una cooperativa d’habitatge deslocalitzat i d’una comunitat local de producció energètica fotovoltaica, el projecte ha estat dotat amb 20.000 euros i pretén fomentar l’habitatge per a joves i gent gran i també reduir la petjada energètica del municipi.

El nostre alcalde, en aquest cas, ha advertit que els darrers deu anys la nostra població ha perdut un 15 per cent d’habitants, sobretot joves, per la qual cosa aquest projecte vol revertir la tendència i crear una cooperativa d’habitatge amb almenys sis pisos per a joves i gent gran; i una cooperativa energètica amb plaques solars per donar servei a 12 equipaments municipals, habitatges de cooperativa i famílies amb pobresa energètica.

Podeu veure tot l’acte en el vídeo adjunt en aquesta pàgina,  el vídeo comença ja en el minut 13:45 que és quan es fa referència al nostre municipi