Ajuntament de la Cellera de Ter – Av. Montserrat 20 – 17165 La Cellera de ter

Ajuntament de la Cellera de Ter – 972 421902

LA CELLERA INFORMACIÓ
Campanya Suport Ucraïna
8 de març 2022
LA CELLERA INFORMACIÓ
Campanya Suport Ucraïna
08 de març 2022

Atesa la situació d’emergència a Ucraïna, us fem arribar la següent informació:

Com bé sabeu, la farmàcia Marta Jornet de la Cellera de Ter ha estat recollint material per enviar a la zona de conflicte, però des d’avui la recollida es farà a l’entrada de l’Ajuntament de 9h a 2h del matí i de 4h a 8h de la tarda, de dilluns a dijous.
Tot i això, les últimes informacions desaconsellen les campanyes de recollida de materials degut a la dificultat de fer-los arribar al territori i es demana que es substitueixin per aportacions econòmiques.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament us facilitem dos números de compte del Fons Català de Cooperació, on hi podeu fer les vostres donacions, per tal que les entitats especialitzades puguin adquirir els materials necessaris adequats a cada circumstància i en els països on es duran a terme els diferents projectes.

BBVA, codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531

CaixaBank, codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Adjuntem el full de compromís que han d’omplir les entitats, empreses i persones particulars que facin aportacions econòmiques i que han de fer arribar al Fons Català de Cooperació seguint les instruccions que s’indiquen al mateix imprès.

Els recursos econòmics recollits a través de la Crida d’emergència es destinaran a:

  • Assistència en les rutes de fugida. Cobertura de necessitats bàsiques: alimentació, salut, higiene, atenció psicosocial, protecció, serveis sociojurídics de persones desplaçades forçades a països de primera acollida (Polònia, Hongria, Romania, Moldàvia i/o Eslovàquia).
  • Es treballarà per identificar com poder desplegar assistència humanitària en origen: desplegament d’un dispositiu sanitari o humanitari ampli en territori ucraïnès.
  • Es treballarà per a la identificació d’accions de suport a municipis afectats dels països de primera acollida, en un enfocament de cooperació de municipi a municipi. Totes les aportacions rebudes formaran part d’un fons comú. Els recursos es destinaran a accions concretes que el Fons Català identificarà, d’acord amb les necessitats identificades i les peticions realitzades, a través dels projectes presentats per les entitats humanitàries i als municipis implicats als països veïns i/o a Ucraïna.

Si teniu algun dubte o dificultat per omplir o enviar el formulari, us podeu adreçar a la biblioteca municipal.

Per últim, també us enviem un enllaç on podeu consultar totes les entitats especialitzades que ja treballen sobre el terreny i a les quals també es poden fer aportacions econòmiques. Gràcies.

Full de compromís – Entitats, empreses i particulars

Fotografia de portada: Emilio Morenatti