El 14 de novembre es va iniciar el Segon Dividend Digital a Catalunya, i com a resultat d’aquest procés alguns dels canals de TDT que es reben a la Cellera de Ter canviaran de freqüència.

Ajuntament de la Cellera de Ter – Av. Montserrat 20 – 17165 La Cellera de ter

Ajuntament de la Cellera de Ter – 972 421902

LA CELLERA INFORMACIÓ
Canvi de freqüència d'alguns canals de la TDT
22 de Novembre de 2019

Canvi de freqüència d'alguns canals de TDT

El 14 de novembre es va iniciar el Segon Dividend Digital a Catalunya, i com a resultat d’aquest procés alguns dels canals de TDT que es reben a la Cellera de Ter canviaran de freqüència.

Aquests canvis s’aniran fent progressivament durant els pròxims mesos, i la data exacta en què es produirà l’encesa dels nous canals està condicionada al centre emissor al qual està orientada cada antena.

En el cas de la Cellera les antenes apunten gairebé totes a Rocacorba, aquest centre emissor quan faci el canvi de canals emetrà simultàniament en la freqüència antiga i la nova durant 6 mesos, per tant els edificis amb antena comunitària que necessitin la intervenció d’un tècnic disposaran de temps suficient per fer la configuració oportuna.

Per tal de poder continuar veient correctament tots els canals de televisió, els veïns i veïnes del nostre municipi hauran de portar a terme determinades accions: Als habitatges unifamiliars o edificis de fins a tres o quatre habitatges, un cop s’hagi produït l’encesa dels nous canals només caldrà fer una resintonització a través del comandament a distància del televisor. En el cas dels edificis més grans, de més de tres o quatre habitatges, en canvi, serà necessari contactar amb una empresa instal·ladora de telecomunicacions homologada perquè facin les adaptacions necessàries a l’antena. Un cop fet això, cada veí o veïna haurà de resintonitzar els canals al seu televisor.

Com hem dit, disposeu d’uns 6 mesos per fer aquests canvis, durant els quals els canals de televisió emetran en simulcast, és a dir simultàniament per la freqüència antiga i la nova. La majoria de canals locals, però, canviaran directament de canal.

El Segon Dividend Digital és un procés que es porta a terme a tota la Unió Europea, amb l’objectiu d’alliberar part de l’espai radioelèctric per permetre el desplegament de les futures xarxes de comunicació 5G. Aquest procés ha d’estar completat el 30 de juny de 2020.
Per a més informació podeu clicar en el botó següent…

Llistat de canals que es veuran afectats pel canvi

Fotografies

La Cellera informació és una web en contrucció