Ajuntament de la Cellera de Ter – Av. Montserrat 20 – 17165 La Cellera de ter

Ajuntament de la Cellera de Ter – 972 421902

LA CELLERA INFORMACIÓ
Segell infoparticipa
31-03-2021
LA CELLERA INFORMACIÓ
Segell infoparticipa
31-03-2021

l’Ajuntament de la Cellera de Ter aconsegueix per aquest 2021 el segell infoparticipa, una certificació que reconeix les bones pràctiques que es posen de manifest als portals web de les administracions públiques de Catalunya (Ajuntaments, Consells Comarcals i Diputacions). El segell s’aconsegueix a partir d’un compliment del 80% de tot un seguit de requisits d’informació que l’ens ha de tenir publicada a la web i portal de la transparència i que el ciutadà d’una manera fàcil hi pugui accedir.

L’Ajuntament de la Cellera aconsegueix el segell amb un 84,62% de compliment en transparència, l’any passat només era d’un 31% i serà un dels aproximadament 100 municipis dels més de 900 que hi ha en tot Catalunya que el podran lluir aquest 2021.

Si voleu veure el mapa de Catalunya amb els percentatges de compliment de cada municipi podeu clicar AQUÍ o pots clicar el la següent imatge

Què és el Segell Infoparticipa?

Al 2012 es va iniciar, des del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona, l’anàlisi dels 947 portals webs dels ajuntaments de Catalunya, la primera versió del Mapa Infoparticipa. L’any següent, es va desenvolupar l’actual plataforma i es va crear el Consell Certificador del Segell Infoparticipa.

El Segell Infoparticipa es una certificació que reconeix les bones pràctiques que es posen de manifest als portals web de les administracions públiques de Catalunya (Ajuntaments, Consells Comarcals i Diputacions).

Aquestes bones pràctiques s’avaluen a través de 52 indicadors i queden registrats al Mapa Infoparticipa. Els indicadors, elaborats en format de preguntes, responen a 5 ítems bàsics:

  • Qui són els representants polítics.
  • Com gestionen els recursos col·lectius.
  • Com gestionen els recursos econòmics.
  • Quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius.
  • Quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

Els resultats d’aquest anàlisi s’introdueixen a la plataforma a través d’un gestor de continguts que automàticament publica els resultats georeferenciats en un mapa, amb el percentatge que ha assolit cada portal web, i mostrant el compliment de cada un dels ítems. 

A la pàgina web del Segell Infoparticipa, https://www.mapainfoparticipa.com es poden consultar tots els criteris seguits per optar al Segell Infoparticipa.