Ajuntament de la Cellera de Ter – Av. Montserrat 20 – 17165 La Cellera de ter

Ajuntament de la Cellera de Ter – 972 421902

LA CELLERA INFORMACIÓ
Resultats pressupostos participatius 2022
02 d'agost de 2022
LA CELLERA INFORMACIÓ
Resultats pressupostos participatius 2022
02-08-2022

Resultats pressupostos participatius 2022

Aquest diumenge dia 31 de juliol de 2022 va finalitzar el període de votacions de les 12 propostes finalistes dels pressupostos participatius del 2022 i, per tant, ja tenim resultats que tot seguit us els presentem.

El procés va començar a principis d’abril quan es va obrir el termini de presentació de propostes, varen ser uns vint dies en els quals se’n varen recollir 44 de diferents i que ara un cop tancat el procés haurien de passar per un procés de validació.

Un cop fet l’estudi de les propostes i descartades aquelles que no s’adaptaven a la normativa del procés participatiu es va passar a fer el taller de priorització de propostes per tal d’escollir les que entrarien a la votació final, aquest taller es va fer el dijous dia 16 de juny i va tenir com a resultat l’elecció de 12 propostes que s’han pogut votar al llarg del mes de juliol.

Acabades les votacions i havent fet un rècord de participació, un 23% del cens, la proposta guanyadora ha sigut la compra de material per les entitats del poble, amb 127 vots que són un 31,91% del total i que consisteix en part, en poder ampliar l’escenari propietat de l’Ajuntament, adquisició de material divers com pot ser altaveus, carpa o una barbacoa entre d’altres que estaran a disposició de les entitats abans de finalitzar l’any. Aquesta proposta té un pressupost d’uns 8500 euros.

La segona proposta més votada,  que de moment no podrà tirar endavant, és l’adequació del camí que està prop de l’antic escorxador i que va fins a Puigdaspre. La proposta queda posposada perquè la suma del cost de la proposta guanyadora i aquesta supera amb escreix els 18000 euros. Tot i això aquesta és una obra que l’Ajuntament té en compte poder-la incloure en el pressupost del 2023.

El mateix passa amb la tercera proposta més votada, la titulada Recorregut Circular que consistia en la instal·lació d’il·luminació en un tram del carril bici prop de la font de Can Pla, la suma dels 8500 € del material per les entitats i els 10700 € d’aquesta superen el pressupost previst. En referència a aquesta proposta, dir-vos que l’Ajuntament ja ha fet alguna actuació col·locant 2 fanals led en un tram del recorregut i la idea és continuar treballant en aquest projecte.

Finalment, si que es podrà executar la quarta proposta en nombre de vots que és la millora de la plaça de l’Estel, que va obtenir 98 vots i que té un pressupost d’execució de 9000 euros que permeten ajustar el pressupost previst dels pressupostos participatius 2022 que és, com tots sabeu, de 18000 euros.

Tot seguit us presentem per ordre de més vots a menys els resultats de les votacions.

Resultats pressupostos participatius 2022

1. Material per les entitats

2. Arranjament del caminet que va a Puigdaspre

2. Camí Circular pel poble

4. Arranjament Plaça de l’Estel

5. Cistelles oficials pel pavelló

6 .Embelliment entrades del poble

7. Càmeres intel·ligència artificial (Pavelló i Futbol) 

8. Arranjament , zona de pas, escola bressol

9. Llits elàstics parcs de salut

10. Ràdio la Cellera de Ter

11. Pàrquing per  autocaravanes

12. Carril “atletisme” i activitat física